Noticies

Publicat el: dimecres, 18 de ag. de 2021

La Festa Major de Talarn ja és a tocar, i aquest any ho fa amb un concert estelar, el del grup Itaca Banda, amb un espectacle de circ de la reconeguda companyia Los Galindo i amb vocació de recuperar activitats que s'havien perdut com el campionat de ping-pong o la bicicletada fins al Càmping Gaset. En tots els actes s'hauran de complir les mesures per a la contenció de la COVID-19 i és obligatori la reserva d'entrades a través del portal Entrapolis. Aquest cap de setmana tots i totes al carrer a gaudir de la Festa Major!!

Publicat el: divendres, 11 de jun de 2021

L'Ajuntament de Talarn torna a reprendre els cursets de natació a la piscina municipal. Enguany s'han programat 3 torns de diferents franges d'edat per als més petits/es i un curset per adults o per joves que vulguin perfeccionar la seva tècnica. Les inscripcions es realitzen a través del portal Entrapolis. Per a més informació podeu descarregar-vos el programa dels cursets.

Publicat el: diumenge, 23 de maig de 2021

El passat 19 de maig, l’Ajuntament de Talarn va celebrar una sessió plenària, de caràcter extraordinari, en la qual es va acordar iniciar un expedient de modificació de les normes subsidiàries de Talarn amb l’objectiu d’actualitzar la normativa del sòl no urbanitzable, i de regular les instal·lacions generadores d’energies renovables. En aquest sentit, el Ple municipal va acordar suspendre, durant el termini d’1 any, l’atorgament de llicència i autoritzacions d’edificació, instal·lació o ampliació relatius a les instal·lacions, activitats i usos de producció d’energia eòlica i fotovoltaica. La suspensió no afecta a les llicències i autoritzacions d’instal·lacions d’energia solar d’autoconsum, ni a la resta d’usos del sòl no urbanitzable.

Publicat el: dimecres, 19 de maig de 2021

Aquest cap de setmana Talarn s'ha tornat a omplir de circ. Un gran nombre de famílies provinents dels dos Pallars, i de comarques veïnes, han gaudit de les diferents activitats programades, que han anat des d'un taller de circ a una actuació musical, passant pels esperats espectacles de circ que van delectar a totes les persones presents. La Fira del Circ de Talarn creix any rere any i en aquesta edició, malgrat les restriccions d'aforament a causa de la COVID-19, s'ha arribat al miler d'espectadors entre totes les actuacions. Enguany, la novetat més destacada ha estat el canvi de data, habituats a l'abric d'altres fires que s'havien celebrat al voltant de Sant Martí, aquest any la calor s'ha deixat notar amb força, fent una fira diferent en tots els sentits.

Publicat el: dilluns, 19 de abr. de 2021

Aquest diumenge s’ha presentat el llibre La família pagesa a Talarn, l’ocàs d’una estructura ancestral, a càrrec de la historiadora local, i autora de l’obra Laura Egea Villadén. Durant l’acte, l’autora va agrair a les persones més grans del municipi que van ser entrevistades l’any 2018 i que ha servit de base per l’elaboració del llibre. L’escriptora va posar en valor el recull oral com a font historiogràfica que permet conèixer el nostre passat, també de forma objectiva, i va animar a les diferents administracions del territori a continuar treballant per a la recuperació de la memòria històrica de la comarca

Publicat el: dijous, 15 de abr. de 2021

Aquest dissabte s'ha inaugurat un mural a l'entrada de Talarn sobre el Geoparc Orígens que representa els trets geològics més rellevants del nostre municipi. L'obra ha estat pintada per quatre artistes locals, amb estils molt diversos que han sabut interpretar els quatre elements presents d'una forma magistral. D'esquerra a dreta podem trobar la Font de caps, pintat per Jordi Beltran, amb una olla pardalera molt usada antigament pels veïns i veïnes de la localitat per abastir-se de diferents cries d'ocells, com a ús culinari. A continuació, Peter Alan Hull, ha representat el perfil del nostre poble on ha deixat constància dels diferents estrats on s'assenta la localitat de Talarn. Seguint podem observar un esplèndid dinosaure, pintat per Elzeline van der Hoek que representa el primer os d'aquesta espècie que es va trobar a la comarca, durant les obres de la presa del pantà de Sant Antoni, que és l'element que ha triat l'artista Eva Cañadas per finalitzar el mural.

Pàgines