Actes en motiu de la beatificació d'Anna Maria Janer

Descoberta de la placaEl dia 10 d'octubre es celebren els actes en motiu de la beatificació d'Anna Maria Janer Fundadora de la Sagrada Família d'Urgell.

 

El passat 10 d'octubre prop de 400 persones provinents d'arreu del món van visitar Talarn en motiu de la celebració dels actes de la beatificació de la germana Anna Maria Janer fundadora de la congregació de la Sagrada Família d'Urgell.

Aquests actes van ser presidits pel reverendíssim Bisbe de la Seu d'Urgell, la Superiora General de l'ordre de la Sagrada Família d'Urgell, l'alcalde de Talarn i tota la corporació municipal, el Coronel de l'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials, d’altres autoritats civils i eclesiàstiques.

Els actes es van iniciar amb una visita i pregària al cementiri municipal on va estar enterrada la beata, els actes van continuar durant tot el matí en poder visitar la casa on va exercir la seva tasca i on en diferents espais es van representar escenificacions del que va representar la seva vida,en el seu pas per Talarn. Va ser aquí on es va descobrir una placa commemorativa de la seva beatificació, on es destaca la signatura de la beata amb la seva pròpia lletra.

L’ Ajuntament va fer un present de les cròniques de Talarn on reflecteixen el dia en que va arribar Anna Maria Janer i la seva rebuda per part de la vila.

Els actes van concloure amb la celebració d’una emotiva eucaristia a l'església parroquial de Sant Martí. Presidida pel Bisbe d’Urgell on la música va tenir un caràcter festiu i en destaca la peça interpretada amb l’orgue barroc de la parròquia recordant el toc que es va interpretar la tarda del 28 de juny de 1874 el dia de l’arribada d'Anna Maria Janer a Talarn.