Noticies

Publicat el: dilluns, 31 de ag. de 2020

Aquest cap de setmana ha finalitzat l’esplai de Talarn amb una valoració molt positiva per part de les famílies que han confiat amb l’experiència de l’Associació Sorellona, l’entitat que ha gestionat el casal aquest estiu.
Amb un context complicat, especialment pels més petits, l’Ajuntament ha apostat perquè els nens i nenes de Talarn poguessin gaudir de l’oci que se’ls va privar durant els mesos de confinament. Amb un treball conjunt amb l’Associació Sorellona, a la qual agraïm la seva professionalitat, s’ha dissenyat un casal amb grups reduïts i respectant les mesures anti COVID que ens marcava la normativa. Gràcies a tots els participants per haver contribuït a fer més gran l’Esplai de Talarn.

Publicat el: divendres, 28 de ag. de 2020

Aquest divendres’ha fet l’entrega d’unes entrades a Port Aventura als participants del camp de treball local com a gratitud de la tasca que han prestat durant aquest estiu. En total han participat 7 joves de 12 a 18 anys que han executat diferents tipologies de feines en servei a la comunitat, com el suport a l’esplai i pintant mobiliari urbà: bancs, baranes...
Aquesta és la 2a edició que l’Ajuntament de Talarn organitza el camp de treball, una iniciativa altruista que va començar a implementar-se a La Pobla de Segur i que més endavant s’hi van afegir Tremp i Talarn per tal de donar resposta a la creixent demanda d’oci del jovent pallarès a partir dels 12 anys. Donada la situació anòmala provocada per la malaltia COVID-19 s’han hagut de prendre les mesures oportunes per evitar contagis com l’ús de la mascareta i la distància física.

Publicat el: dimecres, 12 de ag. de 2020

Aquesta setmana s’estan duent a terme les obres de reparació i arranjament del ferm de la carretera d’accés al poble de Santa Engràcia i Castell d’Encús, que es trobava en molt mal estat a causa de l’acció del trànsit i dels agents atmosfèrics.
L’actuació, que pretén millorar la seguretat viària, consisteix en l’arranjament de 6,7 km de llargada, situats dins el terme municipal de Talarn. Tindrà un cost aproximat de 50.000 €, dels quals 39.700 € els finança el departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, a través del Pla de dinamització territorial.
Aquestes obres van començar ahir dimarts 11 d’Agost i s’esperen que es finalitzin el divendres 14 d’Agost.

Publicat el: divendres, 03 de jul. de 2020

La piscina municipal de Talarn inicia la seva activitat el dissabte 4 de juliol amb l'horari habitual, de 11h a 20h, excepte el dimarts i dijous en que l'obertura serà a partir de les 13h. Ateses les recomanacions del departament de Salut, l'Ajuntament s'ha vist obligat a adoptar unes mesures preventives per evitar la propagació de la COVID-19, per la qual cosa ha aprovat un protocol que serà d'obligat compliment. Als següents documents adjunts es poden consultar els detalls del protocol, així com les tarifes vigents per aquesta temporada.

Publicat el: dimecres, 03 de jun de 2020

Aquest dimarts l'Ajuntament de Talarn ha repartit màscaretes del tipus FFP2 a tots els veïns i veïnes majors de 60 anys. Aquesta mesura s'emmarca dins del pla de prevenció dels contagis per la COVID-19, en especial atenció a persones que tenen un major risc. Recordem que la distància de seguretat de 2 metres és la millor manera per evitar contagis i que les mascaretes són obligatòries únicament quan no es pot mantenir la distància recomanada.

Publicat el: divendres, 15 de maig de 2020

El dia de Sant Isidre l'Ajuntament de Talarn ha obsequiat als seu veïns i veïnes amb unes plantes perquè puguin lluir als balcons i terrases de les cases del poble. Des d'anys immemorials, a Talarn hi han hagut diferents formes de celebracions en honor a un dels sants de la pagesia més venerats de la nostra població. Des de fa uns anys, tot i que enguany no podrà ser donades les restriccions de la COVID-19, l'Associació de la Gent Gran de Talarn que porta el nom de Sant Isidre, ofereix un dinar popular on s'apleguen persones de totes les edats amb ganes de celebrar que la primavera ja es deixa colar amb força per tots els racons de la vila. Antigament, Sant Isidre era un dia de reconeixement de la gent gran en que es celebrava la festa de la vellesa. Alguns fotògrafs de mitjans del segle XX van immortalitzar la celebració on es poden veure els padrins i les padrines acompanyats d'un/a jovenet/a que contents desfilaven pels carrers de Talarn.

Pàgines