Talarn celebra la 7a Fira de Vi del Pirineu

La Fira de Vi del Pirineu es consolida després d’aquesta 7a edició on van assistir més de 2000 persones en els diferents actes programats.
Una taula rodona centrada en la cultura del vi a Talarn i al Pallars va donar el tret de sortida a la Fira. Personatges de diferents àmbits i especialment veïns i veïnes del poble van parlar de la importància del vi històricament, tant a nivell econòmic com des de la vesant més social. En acabar, el celler pallarès Miquel Roca va organitzar un extens tast de vins.
Dissabte va ser el plat fort de la Fira iniciant amb un vermut musical que va amenitzar el grup de música Max Acústic. Per la tarda, la plaça es va omplir de gent amb ganes de degustar els vins dels cellers dels Pallars i d’Andorra. Els restaurants de la zona també van oferir les seves delicadeses gastronòmiques i la festa es va allargar fins passada la mitja nit.
Diumenge ens vam despertar amb la presentació de l’estudi històric sobre Castelló d’Encús i la seva tradició vitivinícola a càrrec dels autors, Xavier Tarraubella i la Laureà Pagarolas. En acabar l’acte vam tornar a degustar els vins i els plats pallaresos amb un format similar al del dia anterior.

Paral•lelament a la Fira del Vi del Pirineu, es va celebrar la 2a edició de la Marxa de BTT Talarn Vi Bike, amb inici i final al mateix poble de Talarn. Prop de 200 participants han pogut gaudir d’un dels recorreguts més espectaculars del Prepirineu català, passant per corriols entre boscos de ribera per arribar als turons on es divisa tota la grandària de la Conca de Tremp.
Christian Cruz ha guanyat l'edició d'aquest any després de completar el recorregut de 50 quilòmetres en un temps de 2 hores, 30 minuts i 29 segons. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Helena Isanta que ha arribat a la meta amb 3 hores i 8 minuts.